Gestopt met roken!

“Toegegeven, in het begin stond ik vrij sceptisch ten opzichte van het hele ‘hypnose-concept’. Maar het voortdurende schuldgevoel bij het opsteken van weer een sigaret begon me zwaar te vallen en de medische sector schoot met hun valse sigaretten, nicoretten en champix te kort. In tegendeel, van het laatste product kreeg ik bijna de hele bijsluiter bijwerkingen over mijn lichaam en geest geworpen. Dus hypnose… waarom niet? Ik kwam binnen bij een heel gewone, toffe vrouw die me het vertrouwen schonk om mee te stappen in deze vorm van bewustzijn. Ik moest een contractje tekenen en een dagboekje bijhouden over mijn rookgewoontes en –gebruik. Er werd me verteld dat ik binnen de twee weken –in drie sessies- van mijn diepgewortelde verslaving ging afgeraken. Meer nog, ik kreeg levenslange garantie! Ik geloofde mijn oren niet, en dacht: ‘Dat zullen we nog wel eens zien.’

Tijdens de sessies werd ik in een vorm van enorme ontspanning gebracht waarbij mijn lichaam ontspannen, en mijn geest uitermate alert was. Er werd veel gewerkt met visualisaties en er werden enkele afspraken ingesproken (omtrent het afbouwen van het aantal sigaretten etc.). Al van af de eerste sessie voelde ik het verschil. Ik stak in de wagen naar huis geen sigaret op. Niet uit wilskracht, maar er was echt iets veranderd in mijn onderbewuste. Ik voelde me al minder afhankelijk. Na de laatste sessie voelde het alsof ik nooit gerookt had. Ik heb nooit meer zin gehad in een sigaret, zelfs niet tijdens een avondje uit. Nu anderhalf jaar later, is dit gevoel nog steeds aanwezig. Ik voel me fit en goed, en ik heb nooit meer zin in een sigaret. Dankjewel daarvoor!

Gesteund door deze kennis begon ik af en toe wat te lezen over hypnose. Wat kan dit nog meer? Als ik zo een verslaving kan omdraaien, dan misschien ook wel andere patronen waarin je nog al eens durft vast te zitten als persoontje in deze wereld. Dus ik raapte opnieuw al mijn moed bijeen om een afspraak te maken. Want… zijn we niet allemaal wat bang wat er allemaal in ons onderbewuste speelt of verdrongen zit? Opnieuw deed dezelfde warme vrouw de deur open en voor ik het wist werd ik gemotiveerd om mijn persoonlijk verhaal te vertellen. Samen keken we aan wat er moest gewerkt worden onder hypnose en dat deden we. Mijn zelfvertrouwen werd opgekrikt en en ik heb mensen vergeven op een dieper, echter niveau. Lichter en minder kwaad ben ik ervan geworden. Ik ben blij met het resultaat en hoop dat mensen de kracht van het werken met deze techniek zullen proberen en appreciëren zoals ikzelf.”

Deel deze post