Verlatingsangst vrat aan mij

Ik zal nooit vergeten in welke gemoedstoestand ik bij Katrien binnenkwam voor mijn eerste sessie. “Het lijkt wel alsof je in Syrië zit. Zo angstig ben je”, zei ze. Ik was enkele maanden ervoor in een relatiecrisis beland die ik niet had zien aankomen. Mijn man was verliefd geworden op iemand anders, had me bedrogen en belogen en verlatingsangst had zich meester van mij gemaakt. Angsten zijn helaas een rode draad in mijn familie en nu bleek ik zelf ook aan de beurt. Pas door het bedrog zag ik in hoe ik al jaren gestuurd werd door die angst. Ik kon er niet meer mee om, het bepaalde mijn doen en laten, hield mij uren uit mijn slaap en vrat aan mij vanbinnen. Ik vermagerde zienderogen. In een telefoongesprek enkele weken eerder had Katrien me gerustgesteld dat ze me in een viertal sessies van mijn probleem af zou kunnen helpen. “Je situatie kan ik niet veranderen, maar ik kan je wel een veilig gevoel geven”, zei ze.

Ze nam me mee terug in de tijd en stelde mijn onderbewustzijn gerust. Na elke sessie voelde ik me beter en rustiger en mijn kijk op de situatie werd helderder. Katrien leerde me ook mediteren en mezelf te zien als een zuiver en goed mens die het waard is om graag gezien te worden. De derde sessie, de havening, was voor mij een absoluut keerpunt en gaf me de kracht om weer de regisseur van mijn eigen leven te worden. Daarna volgden nog twee sessies en aan al wie dit leest kan ik zeggen: ik heb me in jaren niet zo goed in mijn vel gevoeld en dat terwijl de situatie is wat ze is. Ik denk en handel meer uit liefde en respect (in de eerste plaats voor mezelf, maar ook voor al wie nauw met mij samenleeft) en ik heb de laatste maanden geen irreële angst meer gevoeld. Ik ben gelukkig en dankbaar voor al het moois dat al op mijn pad is gekomen.

K uit Gentbrugge 

Deel deze post