Woedeaanvallen kleuter

Onze nu 6-jarige dochter (was 5 toen ze bij K ging) heeft al sinds haar peutertijd regelmatig last van zeer intense woedeaanvallen die tijdens bepaalde periodes heel fel aanwezig zijn (soms weken aan een stuk, meermaals per dag). Ze begint dan te stampvoeten, te schreeuwen, te huilen en sluit zich volledig van de buitenwereld af. Soms wordt ze ook agressief of brengt ze zichzelf door haar woede in gevaar (bv. uit pure razernij de straat oplopen zonder te kijken). 

Eind vorig schooljaar ging het van kwaad naar erger. De dagelijkse woedeaanvallen wogen gigantisch op ons gezin, de stress was enorm, de energie raakte op. We voelden ons machteloos omdat we er niet in slaagden onze dochter te helpen en we elke dag leken te verzeilen in een strijd. Ten einde raad contacteerden we Katrien.  

Al na één sessie bij Katrien merkten we een verschil: onze dochter leek rustiger en ze maakte terug contact. Ze leek opgewekter. Katrien vertelde ons dat onder die woede heel wat angst schuilging en dat ze daarop zou verderwerken. Uiteindelijk kregen we na drie sessies een volledig ander kind mee naar huis: een blij, ontspannen kind, onze dochter zoals ze écht is. Katrien gaf ons een heleboel bruikbare tips mee voor thuis, samen met twee ingesproken geluidsfragmenten om dagelijks ’s morgens en ’s avonds te beluisteren.  

Nu, enkele maanden later, merken wij nog elke dag de impact van de hypnotherapie op onze dochter: ze is niet meer bang, ze wordt veel minder vlug boos (ze wordt soms wel nog kwaad, maar ze verliest zich hier niet meer in zoals vroeger en kan zich – mede dankzij de tips van Katrien – sneller herpakken), ze heeft meer zelfvertrouwen en voelt zich veilig (de grote stap naar het eerste leerjaar heeft ze tot onze grote verrassing bv. quasi moeiteloos verteerd), ze kan zich beter afsluiten van prikkels (en is daardoor veel minder vlug moe), ze komt tot rust dankzij de ingesproken fragmenten…

 Wij hebben onze échte, lieve, gekke dochter terug dankzij de hypnotherapie! Bedankt, Katrien! 

L uit Massemen

Deel deze post