Smetvrees in tijden van Corona

Van O.

Hallo, mijn naam is O. Ik had last van smetvrees. Ik was bang om ziek te worden en daarom waste ik mijn handen teveel. Mijn mama en papa stelden me voor om naar Katrien te gaan omdat Katrien mijn broertje met zijn angsten goed had geholpen. Ik voelde me direct veilig na de eerste sessie.  Katrien gaf me een wrijfoefening waardoor ik niet meer zo bang was om ziek te worden. Ik moest ook een babbeltje doen met mijn bijnieren en mocht hen een naam geven. Ze noemen Leon en Helena. Ze zorgen ervoor dat ik niet ziek word en door Katrien geloof ik ze nu ook. Na vijf sessies was mijn smetvrees volledig weg. En nu wil ik later ook hypnotherapeut worden zodat ik kinderen en volwassenen kan helpen zoals Katrien dat bij mij deed.

Van de mama

Een dochter met smetvrees in tijden van corona is een totale paradox. Terwijl je je kind probeert duidelijk te maken dat het niet nodig is zo overmatig de handen te wassen, hangt de wereld vol borden over hoe vaak en hoe lang je dit het best doet.

Er groeide een angst in haar hoofdje en haar enige antwoord was ‘controle’ en ‘vaste patronen’. Hierdoor veranderde haar gedrag  en de dagen werden beheerst door onverklaarbare dwanggedachten. Ze veranderde op korte termijn dudsdanig dat ik haar niet meer herkende. Het voelde als een levend verlies. Als moeder moest ik loslaten dat ik dit eventjes zelf ging oplossen. Ik moest aanvaarden dat dit gedrag nu tijdelijk bij haar hoorde. Ik heb hiervoor de kracht gevonden dankzij Katrien. Zij wees mij de weg naar hoe ik met haar moest omgaan en hoe ik haar angst moest omhelzen in plaats van proberen op te lossen.

Al na de tweede sessie met Katrien merkte ik een duidelijk verschil en creëerde dit veel minder spanning in huis. In plaats van het dwangneurotische kind te zien, zag ik het kind dat heel grote stappen zette om hier van af te geraken. Katrien gaf haar toegang tot de poort die haar terug zelfvertrouwen bood. Katrien leerde haar verschillende technieken en paste die toe, met vallen en opstaan. Na de vierde sessie boekte Katrien een onwaarschijnlijke vooruitgang met haar. Na de vijfde sessie zag ik mijn dochter terug zoals ze was voordat de smetvrees zich in haar hersentjes nestelde. Ze was terug vrij. Ik ben Katrien oneindig dankbaar om ons doorheen deze intens moeilijke periode te helpen.  Ze was een baken van licht, zowel voor de mama als voor de dochter.

O uit Antwerpen

Deel deze post