Pijnvrij bevallen

Tijdens zwangerschap

Ik liet me door Katrien begeleiden tijdens mijn zwangerschap naar een pijnvrije bevalling. Tijdens de verschillende sessies gaf ze me het zelfvertrouwen en de tools om op een heel bewuste en aangename manier de geboorte van mijn eerste kindje te ervaren. Het was een fantastische ervaring! Door het aanleren van de zelfhypnose technieken was pijnmedicatie absoluut niet nodig en kon ik genieten van het moment. Bovendien verliep de bevalling zeer vlot omdat ik in staat was mijn lichaam volledig te ontspannen en écht te luisteren naar en vertrouwen op mijn lichaam. 

De vroedvrouwen vonden dat ik enorm rustig en sereen was doorheen de volledige arbeid en bevalling. Ook zeiden ze dat het uitzonderlijk snel verlopen was. Het viel hen ook op dat ik heel alert was tijdens heel het proces en zeker op moment van de geboorte. Ook heb ik niet met veel kracht moeten persen maar mijn lichaam en het babytje het werk laten doen om op zijn tempo geboren te worden. Na het genieten van de eerste momenten met mijn kindje tijdens het ‘golden hour’ liep ik tot ieders verbazing alweer vlot en energiek rond. Zowel voor, tijdens als na de bevalling heb ik dan ook op geen enkel moment nood gehad aan pijnmedicatie.

We merken aan ons vrolijk en gezond kindje dat hij op zijn tempo, heel rustig geboren is kunnen worden zonder dat zijn kleine lijfje heeft afgezien. 

Zowel ik als mijn partner, die actief bij de voorbereiding en de bevalling betrokken was, zijn zeer blij dat we voor de weg van zelfhypnose gekozen hebben en goed voorbereid bewust van deze unieke ervaring genoten hebben en ons kindje het mooiste cadeau van een goede start hebben kunnen geven.

Enorm dankbaar voor de professionele en persoonlijke begeleiding van Katrien die dit heeft mogelijk gemaakt en de fijne betrokkenheid die ze toonde doorheen heel het proces.

Na de bevalling

Onze lieve C is bijna een week oud (wat gaat de tijd snel!), wij zijn goed terug thuis geïnstalleerd en van de ervaring bekomen (of aan het bekomen).

In de tussentijd hebben we ook al verschillende nagesprekjes gehad met de vroedvrouwen die de bevalling begeleid hebben en daar wou ik je toch graag nog een aantal dingen van meegeven.

De vroedvrouwen vonden dat ik enorm rustig en sereen was doorheen de volledige arbeid en bevalling. Ook zeiden ze dat het uitzonderlijk snel verlopen was. Ik had deze indruk niet omdat de tijd tussen de eerste golvingen en de geboorte 24u was maar het was een trage opbouw en de actieve (en meest intensieve) fase is héél snel gegaan wisten ze mij te vertellen. Het viel hen ook op dat ik heel alert was tijdens heel het proces en zeker op moment van de geboorte. Ook heb ik niet met veel kracht moeten persen maar mijn lichaam en het babytje het werk laten doen om op zijn tempo geboren te worden.

Heel opvallend hoe zonder dat ik er iets van had gezegd zij deze woorden gebruikten om de ervaring te beschrijven die helemaal overeenkomt met hoe we het voorbereid hadden en hoe ik het me had gevisualiseerd. Ik ben heel blij dat ik voor deze weg gekozen heb, dat ik heel goed voorbereid aan het avontuur begonnen ben. Na de bevalling liep ik meteen weer goed rond. Het herstel gaat prima.

Ik stond er zelf van te kijken en wou het dan ook graag nog even delen 🙂

Nogmaals dank om mij in mijn kracht te zetten en vele lieve groeten,

E uit Gent

Deel deze post